Booking

Maja Lee Langvad kan kontaktes omkring oplæsninger, foredrag o.a. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Hun er vred

Hun er vred af Maja Lee Langvad

HUN ER VRED

hunervred_soft.jpg

HUN ER VRED – Et vidnesbyrd om transnational adoption
Forlaget Gladiator 2014
ISBN: 9788793128033
251 sider
Bogen kan købes her ved Forlaget Gladiator

HUN ER VRED – Et vidnesbyrd om transnational adoption fortæller en kritisk historie om transnational adoption. Med udgangspunkt i forfatterens egne smertefulde erfaringer tegnes et portræt af en adopteret og et adoptionskritisk miljø i Sydkorea. Refleksioner over en opvækst i Danmark blander sig med oplevelser fra en hverdag i Seoul og beretninger fra andre adopterede. Bogen kommer rundt om en lang række emner som slægtskab, race, køn og global ulighed. Vreden er omdrejningspunktet i bogen, der rummer mange lag af følelser og en befriende, underspillet humor.

Bogen beskriver et nyt erfaringsområde i dansk litteratur. En dybt personlig og politisk bog, der både kan læses som et digt, et vidnesbyrd og et stykke dokumentation af adoptionsindustrien. Samtidig er bogen et vigtigt indspark i den aktuelle adoptionsdebat, der i mange år har været domineret af adoptanter og de, der arbejder i adoptionsindustrien.
Nu bliver debatten beriget en stemme, som er den adopterets egen.


HUN ER VRED – Et vidnesbyrd om transnational adoption
Softcover
Forlaget Gladiator 2015
ISBN: 9788793128170
252 sider
Bogen kan købes her ved Forlaget Gladiator

Læs et uddrag fra bogen her...

 

Information

"Den slags vrede kan ændre verden"
"I en lyrisk motor af følelser, prosa, debat, kritik og møjsommelige fodnoter gør Maja Lee Langvad med sit værk om transnational adoption sig til et suverænt overbevisende dansk og koreansk vidne om det personliges fortvivlende sammenfiltring med det politiske".

Læs hele anmeldelsen her...

 

Queerkraft

"Sorgfuld vrede går til angreb"
"Den vrede, der er på færde i bogen, er sorgfuld og angrebslysten. Angrebene retter sig lige heftigt mod de institutioner, der er ansvarlige for den transnationale adoptionspraksis, mod de nærtstående personer, der forholder sig til adoptionen, mod de nærtstående personer, der ikke forholder sig til adoption, og ikke mindst mod hende selv. Det er ikke en bedrevidende vrede, der er på færde, men en kritik, der også retter sig mod sine egne præmisser og angriber sine egne standpunkter."

Læs hele anmeldelsen her...

 

Weekendavisen

"Hun er vred over, at hun er vred"
"Sjældent har vi skullet vente så længe på en opfølger til en suveræn debut som i tilfældet Maja Lee Langvad. Sådan skrev jeg i dette bogtillæg for otte år siden:

»Lad mig straks gå i gang med mit hysteriske hype: Det er meget, meget længe siden, jeg har læst så original og overrumplende og goddamn vedkommende en debutbog som Maja Lee Langvads Find Holger Danske.«"

Læs hele anmeldelsen her...

 

Atlas Magasin

"Ingen kan gå rundt med et åbent sår"
"Normdiskursen for adoption i Danmark, har i lang tid været, at det er en slags ret at få børn. Derfor opfylder adoptionssytemet en funktion, den opfylder et behov og tilfredsstiller et begær for barnløse forældre. Dette har medført en slags blind plet, et hvidt sted som denne tekst overbevisende bevæger sig ind i. Det er konsekvenserne ved at få erstattet sit koreanske navn med et dansk og få overskrevet sit oprindelige sprog."

Læs hele anmeldelsen her...

 

Politiken

"Adoptionsvrede er en overvældende litterær bedrift"
"Som det fremgår, understrømmes Maja Lee Langvads knivskarpt redigerede vredesudbrud af en humor, der aldrig tager brodden af alvoren, men blot giver samfundskritikken en menneskelig stemme."

Læs hele anmeldelsen her....

 

Litteratursiden.dk

"Hun er vred af Maja Lee Langvad"
"Det er helt klart en af de mest bemærkelsesværdige, interessante og vigtige bøger, der er udkommet længe, og med sin blanding af personligt traume og dybt politiske indhold kan den her bog være med til at rykke fundamentalt ved, hvordan vi forstår og taler om transnational adoption."

Læs hele anmeldelsen her...